Последни новини
Премиерът Борисов и министър Ковачева представиха новата услуга на Агенцията по вписванията „SMS оповестяване”
12.12.2012

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха днес, 12 декември, новата услуга на Агенцията по вписванията „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“.

Услугата – оповестяване със SMS за вписване на нови обстоятелства по партидата на дружества, може да се ползва не само от търговците, но и от всички заинтересовани лица. Тя ще се осъществява чрез предплатен пакет от 500 SMS-а на стойност 6 лв. за период от две години. Абонатът ще бъде оповестяван за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър като опцията е да се проследяват промени по партидите на 10 фирми по предварително заявени ЕИК. Едно от основните изисквания за системата е съобщението до адресатите да не съдържа лични данни.

В средата на февруари ще заработи и SMS известяването на имотния регистър, заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева. Така всеки собственик на имот, който се абонира за услугата, ще може да получава SMS, ако някой се опитва да променя нещо по имотната партида.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ