Последни новини
Министър Павлова се срещна със студентите-финалисти в международното състезание по права на човека
09.03.2017
   Министърът на правосъдието Мария Павлова се срещна с финалистите в международното състезание „Симулация на процес по Европейската конвенция за правата на човека“ (European Human Rights Moot Court Competition) Радослава Макшутова, Николина Михайлова и Кристиан Калчев. Студентите по право от СУ „Св. Климент Охридски“ заеха престижното второ място след като победиха отбора на „Кеймбридж“ в надпреварата, в която се включиха 95 отбора от 30 страни.
   Министър Павлова поздрави младежите за изключителните постижения и им подари сборника „Право на европейската конвенция за правата на човека“. Тя подчерта, че те са гордост за цялата академична общност и им пожела още по-големи бъдещи успехи. 
   Освен впечатленията си от състезанието, бъдещите юристи споделиха, че българският отбор единствен е бил придружаван от треньор, който не е преподавател в учебното заведение, което представлява. В момента, със собствени сили, студентите се опитват да организират обучение с практична насоченост по правата на човека, което да запознава бъдещите прависти с основите на Европейската конвенция за защита на правата на човека.
   Правосъдният министър пое ангажимент да съдейства за обучението, като осигури експерти и зали, където то да бъде провеждано. Така ще могат да се включат всички желаещи, тъй като дисциплината в момента се радва на все по-нарастващ интерес.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ