Последни новини
Премиерът Борисов и министър Ковачева представиха новата услуга на Агенцията по вписванията срещу имотните измами
13.02.2013
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха днес, 13 февруари 2013 г.,  новата услуга на Агенцията по вписванията срещу имотните измами.

Услугата предоставя възможност за получаване на уведомителни кратки текстови съобщения при вписвания, отбелязвания и заличавания на имотни сделки.

Абониралите се за услугата ще получават SMS при злоупотреби с техни имоти, например ако бъде изповядана сделка или бъде продаден или изменен техен имот, каза пред журналисти министър Ковачева. Когато бъде продаден имот на определен човек, той може незабавно да търси правата си по съдебен ред, добави министър Ковачева.

Тя посочи, че всеки може да реагира на момента и да се обади на телефон 94 86 160 в Агенцията по вписванията. От там съдиите по вписванията и Нотариалната камара ще бъдат алармирани автоматично и сделката ще бъде спряна.

Регистрацията за услугата е безплатна, а цената за един SMS е 1 ст. Шест лева струва абонаментът за две години, в който са включени 500 SMS-а.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ